Celiaki (Glutenintolerans)

Celiaki, eller glutenintolerans, är en autoimmun sjukdom och egentligen alltså inte alls en allergi.
Har man celiaki och får i sig gluten utlöses en inflammation i tunntarmen, och det leder till att man inte kan ta upp näringsämnena i den mat man äter. Man mår väldigt dåligt, får diarré under lång tid och ofta bristsjukdomar som följd av näringsbrist.
Vad värre är: För varje gång man får i sig gluten blir tarmen mer skadad, mer känslig och det är inte ovanligt att människor med celiaki utvecklar intolerans mot laktos också.
Celiaki är alltså en sjukdom att ta på stort allvar, det är inget man kan “fuska” med.

Vi bakar allt vårt glutenfria bröd på naturligt glutenfria råvaror, i ett eget bageri. Alltså finns heller inget veteprotein eller rester av gluten i brödet.

Den glutenfria maten bereds på en egen arbetsplats, så att man inte av misstag t.ex skär sallad på en skärbräda där det tidigare skurits bröd.

Vi har personal som själva har Celiaki, så det här är något vi är vana vid och rutin på.

 

[Länk till sidan Vårt Bageri]

Celiaki-logga

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>