Våra praliner

Om man vill slänga ihop något gott, lite hastigt och lustigt, ska man inte ge sig på att göra praliner.

I teorin är det inte speciellt märkvärdigt, men det är ett hantverk, en konst och något man måste öva på.
Man måste vara noggrann och man måste bry sig om detaljer när man gör praliner.
Det gör vi.

Vi använder choklad av hög kvalité och  vi tempererar chokladen noga. Ja, det är petnoga. Choklad ska tempereras flera gånger, för att den ska få de egenskaper vi vill ha när vi gör praliner. En väl tempererad pralin smälter långsamt i munnen, den går att hålla i handen en stund innan den börjar smälta och den är blank och vacker att se på.

IMG_6835_800

Choklad som tempererats fel får en matt yta, och ibland bildas missfärgningar, “fettblommor” eller “sockerblommor” på chokladens yta. Chokladen är fortfarande god att äta – men den ser absolut inte trevlig ut.

Det är det här hantverket du betalar för, när du köper våra praliner.
Det är därför de kostar lite mer än andra praliner.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>